crowe spark

HMRC gaat digitaal met "Making Tax Digital": Is uw organisatie klaar?

Peter Empsten
crowe spark
Insert Featured Image Caption

08/03/2018 - Om als btw-administratie vooraan te staan op het vlak van digitalisering heeft HM Revenu & Customs (“HMRC”) beslist dat btw-belastingplichtigen, die gehouden zijn tot het indienen van een btw-aangifte in het Verenigd Koninkrijk, met ingang van 1 april 2019:

  • btw-relevante informatie (facturen, journalen, etc.) digitaal beschikbaar moeten hebben en informatie via elektronische weg moeten kunnen overmaken.
    btw-aangiftes moeten indienen via een compatibele software (met geautomatiseerde connectie). Het indienen van btw-aangiftes zal niet langer mogelijk zijn via het HMRC e-portaal (vergelijkbaar met Intervat in België).
  • btw-aangiftes moeten indienen via een compatibele software (met geautomatiseerde connectie). Het indienen van btw-aangiftes zal niet langer mogelijk zijn via het HMRC e-portaal (vergelijkbaar met Intervat in België).

Het zal vanaf 1 april 2019 dus niet langer toegelaten zijn om cijfers manueel in te geven in het HMRC e-portaal. Uw boekhoudsoftware zal vanaf dan op automatische wijze moeten kunnen connecteren met de systemen van HMRC.

Volgens het Chartered Institute of Taxation dient momenteel 87% van de btw-belastingplichtigen zijn btw-aangifte in door middel van het HMRC e-portaal. Indien uw onderneming dus btw-aangiften indient via het HMRC e-portaal, zal het MTD initiatief een duidelijke en ingrijpende impact hebben.

Crowe Spark uw onderneming assisteren bij het voorbereiden van deze nieuwe administratieve verplichtingen. Aarzel niet om ons te contacteren indien u meer informatie wenst over het "Making Tax Digital” initiatief van HMRC.