hr services

HR & Payroll

Mensen staan centraal binnen een onderneming. Een optimaal beleid uitwerken op vlak van HR en payroll is daarom cruciaal, maar voor de meeste bedrijven een hele uitdaging.

Ontdek hier onze HR en Payroll Diensten

HR Diensten
Loonadministratie
Internationale Tewerkstelling
HR Diensten
hr services

HR Diensten

Mensen staan centraal binnen een onderneming. Een optimaal beleid uitwerken op vlak van HR en payroll is daarom cruciaal, maar voor de meeste bedrijven een hele uitdaging. Niet uitzonderlijk ook, want u moet rekening houden met zo veel verschillende factoren zoals de wetgeving en over de juiste skills beschikken zoals rekrutering of coaching.


Of u nu aan het uitbreiden bent en nieuwe mensen wil aanwerven, of juist eerder op zoek bent naar een meer efficiënte manier om uw personeelszaken te beheren. Onze experten staan voor u klaar. Crowe Spark biedt via een dedicated team een antwoord op alle sociale en juridische vraagstukken. U krijgt begeleiding op vlak van soft HR, maar evengoed op vlak van hard HR (payroll e.d.) als u dat wenst.

Rekrutering & selectie

Een bedrijf is maar zo sterk als zijn werknemers. Dat klinkt als een cliché, maar is ook de waarheid. Net daarom is het voor u interessant om, zeker bij cruciale aanwervingen, de mening van een expert te raadplegen. Het voordeel is dat die expert uw organisatie van buitenaf kan beoordelen en daardoor zaken opmerkt die u niet langer ziet, maar er ook voor zorgt dat u de juiste persoon in dienst neemt.

Wij helpen u de juiste persoon met de ideale skill set en dezelfde values te vinden.

Concreet kunnen we u van A tot Z helpen door:

  • te bepalen welk talent uw organisatie nodig heeft
  • een vacaturetekst op te stellen om dit talent aan te trekken
  • geschikte publicatiekanalen te selecteren
  • en juiste selectietechnieken toe te passen.

Dankzij onze brede waaier aan diensten, kunnen we u direct ook adviseren op vlak van payroll en zorgt ons legal team er voor dat uw contracten waterdicht zijn.

HR Advies & personeelszaken

Een HR-beleid stopt natuurlijk niet bij de aanwerving. Talent binnen uw bedrijf kansen geven om te groeien en er meteen ook voor zorgen dat die talenten gemotiveerd blijven, is minstens even cruciaal. Misschien zelfs nog belangrijker. Anders gaat uw bedrijf niet vooruit. Daarom kunnen we u ook helpen met uw globaal HR-beleid met aandacht voor competence & talent management, payroll en meer.

Heeft u een project lopen waar we u mee kunnen helpen of bent u op zoek naar een creatieve manier om uw medewerkers te motiveren?
 Contacteer ons en samen maken we uw mensen gelukkig!


Loonadministratie
hr diensten

Loonadministratie

Een correct salaris is nu eenmaal van groot belang voor uw ‘human capital’, terwijl u als werkgever waarschijnlijk ook geïnteresseerd bent in het correct toepassen van alle ondersteuningsmaatregelen en een optimalisatie van de loonkost.


Loonbeleid en-optimalisatie

Met alle wijzigingen is het niet vanzelfsprekend om op de hoogte te zijn van: loonoptimalisatie, alternatieve verloningsmethodes en mogelijke tewerkstellingspremies. Daarom zorgt het inschakelen van één van onze experten bijna altijd voor een win-winsituatie. Want u verdient op termijn de investering zeker terug.

Loonverwerking en personeelsadministratie

Zelfs op vlak van loonadministratie kunnen wij voor uw onderneming een meerwaarde betekenen. Als adviseur welteverstaan. We zijn geen sociaal secretariaat, maar dankzij onze ervaring verhogen we de efficiëntie binnen uw organisatie.

Sociaaljuridisch advies

Onze specialisten sociaal recht volgen de ontwikkelingen in de sociale wetgeving op de voet en onderhouden intensieve contacten met de verschillende overheids- en inspectiediensten. Ook bij sociale inspectie staan we u bij met raad en daad.

Sociale audit

Naar aanleiding van overnames en/of bij het verstevigen van uw huidige organisatie kunnen wij uw organisatie onder de loep nemen teneinde na te gaan in hoeverre uw organisatie beantwoordt aan de sociaaljuridische vereisten.

Internationale Tewerkstelling
internationalisation

Internationale Tewerkstelling

Of uw werknemers nu naar het buitenland trekken of vanuit het buitenland naar hier komen, werken over grenzen heen is geen onbereikbaar gegeven meer. Mensen zijn zelf mobieler en slimme ondernemingen zien het voordeel in van internationaal mobiele werknemers.

Maar wat zijn nu echt de consequenties en de opportuniteiten van het tewerkstellen van medewerkers in het buitenland of zelfs in meerdere landen tegelijk?

Waar zijn mijn werknemers belastbaar? En hoe zit het met sociale zekerheid? Wat is het effect op het nettosalaris en op de totale salariskost? Heb ik een gepaste vergoedingspolitiek? Wat zijn de rapporteringsverplichtingen?

Wat betekenen begrippen als detachering, 183 dagen regeling, aandelenoptieplannen?

Een team van experten op fiscaal en sociaal vlak staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden omtrent tewerkstelling over de grenzen heen en om u van a tot z te begeleiden zodat u niet voor verassingen komt te staan.