fiscaal advies

Fiscale Diensten

Fiscale wetgeving is voortdurend aan het veranderen. Om deze reden is relevant en up-to-date fiscaal advies niet langer een luxe, maar eerder een noodzakelijkheid.

Ontdek welke fiscale diensten wij aanbieden

Fiscaal Advies
Fiscale Aangiften
Internationaal Fiscaal Advies
Fiscaal Advies
fiscaal advies

Fiscaal Advies

Vandaag de dag is fiscale planning cruciaal voor bedrijven om concurrentieel te zijn. Bovendien wijzigen fiscale regels voortdurend. Daarom is relevant en actueel fiscaal advies zeker geen overbodige luxe. Meer nog, goed fiscaal advies betaalt zichzelf ook terug.

Belastingadvies is altijd maatwerk. Dus tegemoetkomend aan uw behoeften en mogelijkheden, en aangepast aan uw bedrijf.

Wij leveren een brede waaier van diensten op het gebied van belastingadvies. U kunt ons bijvoorbeeld inschakelen voor:

 • Fiscale audits
 • Fiscale strategie van de vennootschap, in combinatie met de fiscale positie van aandeelhouders en/of bedrijfsleiders
 • Fiscale incentives bij onderzoek & ontwikkeling
 • Advies bij opvolging van de onderneming
 • Advies bij herstructurering van vennootschappen, fiscale due diligence bij overname
 • Advies bij fiscale geschillen en bezwaarprocedures
 • Vragen over bedrijfsvoorheffing
 • Vragen over btw
 • Vragen over erf- en schenkingsrechten
 • Internationaal belastingadvies

Wij maken deel uit van Crowe Global, een top-10 accountantsnetwerk met leden in ongeveer 130 landen wereldwijd. Als u internationaal zaken doet, profiteert u van onze lokale kennis en knowhow van internationale en nationale belastingregels.Maak een afspraak om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is op vlak van fiscale advisering.

Fiscale Aangiften
tax

Fiscale Aangiften

Tijdig eventuele fiscale risico’s en opportuniteiten identificeren, rekening houdend met de meest actuele regelgeving, zijn uiterst belangrijke uitdagingen voor u en onze fiscale adviseurs.

Maar het is minstens even belangrijk om voor de gemoedsrust van de bedrijfsleiding te zorgen.

Fiscale risico’s en opportuniteiten moeten geïntegreerd worden in uw fiscale politiek en in uw dagelijkse bedrijfsprocessen. Zij moeten gedocumenteerd en - last but not least - correct gerapporteerd worden in al uw periodieke fiscale aangiften.

In overleg met u nemen wij in belastingaangiften het voor u de meest gunstige fiscale standpunt in, maar wel op een wettelijk correcte manier, die ook de toets van een belastingcontrole kan doorstaan. Wij zorgen ervoor dat al uw fiscale aangiften correct en tijdig opgemaakt en ingediend worden. Ongeacht het nu gaat over aangiften vennootschapsbelasting, BTW, voorheffingen of welke andere aangifte dan ook.

In België en - via ons internationaal netwerk - in de rest van de wereld.

Wij zorgen voor uw gemoedsrust.

Internationaal Fiscaal Advies
international tax

Internationaal Fiscaal Advies

Bent u van plan om internationaal zaken te doen? Dergelijke sprong vereist een goede voorbereiding. Nauwkeurige en up-to-date kennis van de lokale markt en regelgeving is vereist. Denk aan zaken als BTW-aftrek, de detachering van werknemers naar buitenlandse vestigingen, transfer pricing, en ga zo maar door. We zijn ideaal geplaatst voor ondernemers die internationaal zaken doen. Net zo onmisbaar is voor organisaties die reeds over de grenzen heen werken, als voor diegene die ambitie heeft om in de toekomst in het buitenland uit te breiden.

International advies

Situaties waarin u kunt vertrouwen op ons internationale fiscaal advies:

 • Ik wil op de hoogte blijven van de (veranderende) internationale fiscale wet- en regelgeving
 • Ik wil een vestiging openen in het buitenland
 • Ik heb een (lokaal) familiebedrijf en zou willen zaken doen in het buitenland
 • Ik wil met mijn medewerkers in het buitenland werken voor een bepaalde periode
 • Met welke internationale BTW-wetgeving moet ik rekening houden?
 • Ik wil zaken doen in het buitenland

Wij kunnen u helpen navigeren door de fiscale complexiteit die gegenereerd wordt door uw internationale activiteiten. Onze fiscale adviseurs zijn erop gericht om u te helpen het rendement op uw investering te identificeren en te maximaliseren door middel van advies over:

- De juiste juridische structuur

- Transfer pricing

- Intellectuele eigendom

- Cash repatriëring

- Internationale tewerkstelling

Transfer pricing

Wij kunnen u helpen met het opstellen van de vereiste documentatie; geschillen op te lossen met binnenlandse en buitenlandse belastingdiensten; voorbereiding omtrent prijsafspraken; het bepalen van de fiscale gevolgen van de intellectuele eigendom; en beoordelen van risico's en opportuniteiten in grensoverschrijdende transacties.

Internationale tewerkstelling

Vandaag de dag zijn landsgrenzen geen belemmering meer om zaken te doen.  Waarom zou u niet over de grens kijken en projecten verkopen in het buitenland?  Maar hier komt wel een geheel andere wetgeving bij kijken op het vlak van tewerkstelling.  Wat met minimumlonen, arbeidstijd, waar moet ik sociale bijdragen betalen en welk land heeft het recht om mijn werknemer te belasten?  Allemaal vragen waar ons team van Internationale tewerkstelling een antwoord op biedt.

Crowe Global

Ons kantoor is lid van Crowe Global, één van de top 10 internationale accountants en belastingadvieskantoren, met meer dan 560 vestigingen in meer dan 100 landen wereldwijd.  Alle leden delen samen dezelfde waarden en staan garant voor hoog gekwalificeerde adviesverlening voor onze klanten.  Meer informatie kan u terugvinden op www.croweglobal.net