Brexit Impact Scan

Brexit Impact Scan: in de laatste rechte lijn naar 29 maart 2019

Peter Empsten
17-12-2018
Brexit Impact Scan
Brexit Impact Scan
Zoals het er vandaag voorstaat, verlaat Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) op 29 maart 2019 de Europese Unie (EU). Dat betekent dat het Verenigd Koninkrijk uit de interne markt en douane unie stapt. Door dat vertrek wordt het Verenigd Koninkrijk een land buiten de EU en gaan andere handelsafspraken gelden dan binnen de EU. Denk bijvoorbeeld aan toepassing van andere btw-regels, douanecontroles, voorschriften voor in- en uitvoer van producten en kwaliteitseisen.

Met het oog op de aankomende ‘Brexit’, heeft de Belgische Federale Overheidsdienst Economie een tool (‘Brexit Impact Scan’) beschikbaar gesteld die alle bedrijven in België de mogelijkheid geeft om de impact van de Brexit in te schatten. Deze scan helpt u in kaart te brengen wat u nu al kunt voorbereiden en waar u bij stil moet staan. De tool is beschikbaar via de volgende link: https://brexit-impact-scan.be/nl/#/welkom.

Belangrijk om te noteren is dat alle adviezen in de Brexit Impact Scan zijn gebaseerd op de uitgangspunten van het Verenigd Koninkrijk in de onderhandelingen over het Britse vertrek uit de EU. De EU en het Verenigd Koninkrijk onderhandelen nog in Brussel over de toekomstige relatie. De precieze uitkomst en impact van de Brexit is dus vooralsnog niet volledig vaststaand. Met andere woorden, deze scan geeft u het beste advies voor uw bedrijf, gebaseerd op de situatie zoals die nu is, maar geeft u geen uitsluitsel zolang de onderhandelingen nog lopen.

Aarzel niet om uw Crowe-contactpersoon te contacteren voor meer informatie over de Brexit en hoe deze gebeurtenis een impact zal hebben op uw onderneming.

 

Peter Empsten
Peter Empsten
Partner Tax
Crowe Spark