Audrey Boesia (midden) krijgt symbolisch de SRD 45.000 overhandigd. Ze wordt geflankeerd door Chantal Reiziger en Romeo Burgos.

Crowe Burgos Accountants Scriptieprijs 2022

Uitreiking van de vierde Crowe Burgos Accountants Scriptierijs

Audrey Boesia (midden) krijgt symbolisch de SRD 45.000 overhandigd. Ze wordt geflankeerd door Chantal Reiziger en Romeo Burgos.
Audrey Boesia (midden) krijgt symbolisch de SRD 45.000 overhandigd. Ze wordt geflankeerd door Chantal Reiziger en Romeo Burgos.
Op 3 februari 2023 vond in een drukbezochte Ballroom van Royal Torarica de uitreiking plaats van de vierde editie van de Crowe Burgos Accountants Scriptieprijs. Deze dag was niet alleen bijzonder omdat de prijsuitreiking vanwege COVID 19, 2 jaar niet heeft kunnen plaatsvinden, maar ook omdat Crowe Burgos Accountants z’n 9-jarig bestaan vierde.

Met ingang van deze editie heeft Crowe Burgos Accountants besloten dat er twee prijzen zullen worden uitgereikt. Een prijs in de categorie Bachelor en één in de categorie Master. Met deze scriptieprijs hoopt de organisatie, studenten te stimuleren om voor de studierichting Accountancy te kiezen. De thesis werd beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit verschillende sectoren in Suriname. Een van de voorwaarden voor deelname aan de scriptieprijs is dat de scriptie met minimaal een acht als eindcijfer moet zijn beoordeeld door de onderwijsinstelling. Er is voor een acht gekozen omdat dit cijfer een ruime voldoende is en aansluit op de academische norm Cum laude. Overige belangrijke voorwaarden zijn dat de student op een in Suriname gevestigde hogeschool of universiteit moet zijn afgestudeerd, de scriptie niet eerder is ingezonden en de student niet langer dan 2 jaar reeds afgestudeerd is. In de categorie Bachelor voldeed helaas geen enkele thesis aan de eisen en is er maar één winnaar uit de bus gekomen. 

De winnaar van de accountancy scriptieprijs 2022 is geworden mevrouw Audrey Boesia MMA. Haar scriptie is getiteld “A view from the inside: Assessing Risk Culture in the government pension fund in Suriname: Risk Culture of Pensioenfonds Suriname”. De heer Eblein Frangie maakte namens de jury de winnaar bekend en belichtte de reden waarom zij deze thesis gewonnen heeft. De prijs bestaande uit een award en een geldbedrag van SRD 45.000 werd overhandigd door de Governor van de Centrale Bank van Suriname, de heer drs. Maurice L. Roemer, de Managing Partner en de Director Tax van Crowe Burgos Accountants, de heer drs. Romeo Burgos RA en mevrouw mr. Chantal Reiziger. Mevrouw Audrey Boesia MMA werd in de gelegenheid gesteld om haar conclusies en aanbevelingen te presenteren.

Crowe Burgos Accountants N.V. is een full member firm van een internationaal gerenommeerde accountantsorganisatie, namelijk Crowe Global. Crowe Global behoort tot de top acht van internationale netwerken voor Accounting en Auditing, met meer dan 40.000 professionals aangesloten bij 200 onafhankelijke kantoren in meer dan 145 landen over de gehele wereld. Het netwerk van Crowe Global biedt Crowe Burgos Accountants N.V. de mogelijkheid om internationale kennis en relaties binnen het bereik te brengen van onze lokale gemeenschap in het algemeen en onze cliënten in het bijzonder.